Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Annihilator - Live At Masters Of Rock

Annihilator - Live At Masters Of Rock

Label : Steamhammer/SPV | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Patrick : "The good news is that I signed a deal with SPV, only a few weeks ago, releasing ANNIHILATOR from their contractual commitments to SPV, in return for a Live DVD that we shot last summer in the Czech Republic. SPV will be releasing the DVD soon (and it rocks; co-headlining in front of 30,000 metal maniacs!) but Annihilator are now free from the label and negotiating with others to release the new and finished 13th studio release." Toen het nieuws bekend werd dat SPV op de rand van een bankroet stond, maakt Jeff Waters met deze woorden wereldkundig dat hij al een deal gemaakt had met de platenmaatschappij: zij een nieuw album om uit te geven, Annihilator vrij van contract. Maar hebben we hier met een volwaardige release te maken of hebben Jeff Waters & co zich er met een vlotte Houdini act gemakkelijk vanaf gemaakt?

'Live at Masters Of Rock' is een opname van het concert dat de band op 11 juli 2008 gaf in het Tsjechische Vizovice. De setlist bestaat uit een mengeling van nieuwere tracks als 'Operation Annihilation' en 'Clown Parade' en alom bekende klassiekers (o.a. 'King Of The Kill', 'Never, Neverland', 'Fun Palace' en het haast onvermijdelijke 'Alison Hell'). De spelvreugde spat er vanaf en de uitvoering van de 13 tracks is uitstekend te noemen. Het live gevoel wordt goed weergegeven, al had het publiek - we hebben het hier over 30.000 enthousiastelingen - wat nadrukkelijker in de mix mogen staan.

De DVD steekt goed in elkaar maar het is 'slechts' een registratie van het concert en enige extra's ontbreken; zelfs een sectie met foto's ontbreekt. Het intro geeft weliswaar nog een beeld van de ogenschijnlijk zeer ontspannen sfeer op het Masters Of Rock Festival, maar voor de rest bestaat de DVD enkel en alleen uit dertien nummers die je ook op de CD tegenkomt. Is daar iets mis mee? Nee, zeker niet: het geeft het pure, gevoel van een Annihilator concert perfect weer. Slechts als je op zoek bent naar allerlei snufjes als ontelbare camerastandpunten, bonus features, documentaires, foto secties of wat voor tierelantijntjes dan ook, bestaat de kans op teleurstelling.

'Live At Masters Of Rock' is 75 minuten rechttoe rechtaan metal en zal de liefhebber zeker niet teleurstellen. Het wordt uitgebracht als enkele CD, maar komt ook in een DVD & CD versie op de markt. En je zou wel gek zijn als je voor die paar Euro meer de DVD liet liggen.

<< vorige volgende >>