Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Amon Amarth - Versus The World

Amon Amarth - Versus The World

Label : Metal Blade | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Re-release

Vera : We zijn de laatste maand van 2009 ingegaan en ook de Amon Amarth cirkel der heruitgaven is bijna rond. Eind 2008, de vier laatste dagen van dat jaar om precies te zijn, gaf Amon Amarth een concertreeks in het Duitse Bochum waar men de vier eerste albums integraal live speelde, telkens aangevuld met wat nieuwer materiaal. De vierde en laatste avond was het de beurt aan 'Versus The World', het vierde album dat oorspronkelijk in november 2002 uitgebracht werd.

Dit jaar worden de vier eerste albums terug uitgebracht in een dubbel popup digipak met twee schijfjes. Na 'Once Sent From The Golden Hall', 'The Avenger' en 'The Crusher' besluit 'Versus The World' deze cyclus. Het is wederom een mooi verzorgd pakket met een vierentwintig pagina's tellend boekje met foto's en veel uitleg van de band zelf over dit album. Op de eerste schijf vinden we de geremasterde versie (door Jens Bogren) van het album 'Versus The World'. Geen bonus tracks deze keer. De tweede cd bevat de integrale live uitvoering van dit album tijdens het concert in Bochum op 31 december 2008. Uitstekende kwaliteit, alleen jammer dat het geen dvd is en we de beelden moeten missen.

Op 'Versus The World' vind Amon Amarth de epische, mediumtempo melodieuze death metal stijl die hen razend populair zal maken. 'The Crusher' was het hardste album, dit album toont een grotere maturiteit in songschrijven. Een nummer als 'Death In Fire' sluit ook vandaag nog met veel vuur en bombarie de energieke live shows af. Toen het schrijfproces begon was men nochtans teleurgesteld in wat men tot dan toe bereikt had. Men had besloten dat dit het laatste album zou worden, maar wel een knaller. De mannen hadden toen allemaal nog gewone banen en moesten alles 's avonds doen. Voor het eerst probeerde men dan maar al tijdens het toeren nieuwe nummers te schrijven. Bovendien kon men niet rekenen op de diensten van de Abyss Studio, want Peter Tägtgren had het te druk. Dit veroorzaakte onzekerheid, maar het werken met Berno Paulsson in de Berno Studios te Malmö werd dan toch nog een meevaller. Er kwam zelfs al spoedig een breekpunt: het concert op Wacken Open Air 2002 werd een groot succes en de band besloot verder te gaan. Gelukkig maar: de rest is geschiedenis. Amon Amarth is nu de populairste Viking metal band. Hun toerschema is duizelingwekkend, maar desalniettemin zal 2010 ons vast nog meer fraais brengen van deze ruige Zweden.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>