Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Nocturnal Fear - Metal Of Honor

Nocturnal Fear - Metal Of Honor

Label : Moribund Records | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Tormentor Erich : Chris Slavehunter en Aggressor zijn twee mannen die hun voorliefde voor oude, zeg maar eerste lichting thrash metal, niet onder stoelen of banken steken. Op dit vierde album van hun band Nocturnal Fear liggen de tien songs dicht tegen de stijl van de eerste Destruction, Kreator en Sodom albums aan, terwijl ook het vroegere werk van bands zoals Slayer (met name gedurende de korte solo's) en Dark Angel zeker van invloed is geweest.

Nocturnal Fear is echter niet zomaar de zoveelste groep die wat bekende riffs in een andere volgorde aan elkaar plakt. De tracks hebben wel een eigen identiteit en ook al zijn ze niet echt verrassend, de degelijkheid en strakheid van spelen maakt hier veel goed. De duidelijke productie geeft 'Metal Of Honor' bovendien een extra zetje en dat men het hele album rondom het thema pro US military heeft opgezet zal misschien niet bij iedereen in de smaak vallen, maar het geeft wel aan dat de mannen niet ervoor terugdeinzen om hun visie op de wereld via hun geliefde old school thrash metal te laten horen.

'Metal Of Honor' duurt een dikke drieƫnvijftig minuten. Als jij een verstokte thrasher bent kan dit wel eens een hele aardige aanwinst voor je collectie zijn. Mocht jij je thrash metal liever wat meer transparant of modern willen horen dan kun je deze aan je voorbij laten gaan.

<< vorige volgende >>