Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Swarm - Beyond The End

Swarm - Beyond The End

Label : Mausoleum Records | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Peter B. : Bij het horen van de naam Swarm gaat me al een belletje rinkelen. Is dit niet de nieuwe band van de heren van Death Angel? Ik zag de band laatst live in het voorprogramma van de reunie van Death Angel in Eindhoven. Natuurlijk was het duidelijk dat mijn oude helden op het podium stonden, maar de muziek is me toen niet zo opgevallen want iedereen kwam natuurlijk maar voor één band.

De vergelijking met Death Angel houdt echter na enkele seconden luisteren al helemaal op. Swarm speelt een groovy, 70's achtige vorm van hardrock. De hele cd swingt door en klinkt enorm goed. Af en toe lijkt het wel of ik AC-DC achtige rifjes hoor en enkele momenten later moet ik toch aan Black Sabbath denken ("Karma”). Mark Osegueda's stem klinkt bekend en goed, maar toch anders op deze muziek. Het gitaargeluid klinkt 'oud' en heeft een lekkere crunch. De band bestaat uit rasmuzikanten en dat hoor je vanaf het begin tot aan het eind van deze cd.

De cd "Beyond The End” klinkt gewoon enorm goed. Toppers zijn naar mijn mening de sterke pompende opener "Heaven's Cage”, het groovende "Never Forget” en het Door's achtige "My Eyes Have Seen You”. Swarm is niet echt my kind of thing, maar moet de mensen die van groovy hardrock met een flinke dosis seventees zeker aanspreken!

<< vorige volgende >>