Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Slowmotion Apocalypse - Mothra

Slowmotion Apocalypse - Mothra

Label : Scarlet Records | Archiveer onder metalcore

Release type: Full-length CD

Jordy : In elkaar geslagen, ondergespuugd en ietwat aangerand. Dat is het gevoel dat bij ondergetekende overheerste na een luisterbeurt van 'Mothra', het nieuwste album van Slowmotion Apocalypse. De kersverse release van de Italiaanse hardcore-band klapt er van meet af aan keihard tegenaan en biedt de luisteraar weinig tot geen kansen op een adempauze. 'Mothra' staat bol van de up-tempo herrie en vernietigende vocalen. En dat voelt bijzonder plezierig.

Met de openingstrack 'Caterpillar' zet Slowmotion Apocalypse meteen de toon voor de rest van de plaat. Zanger Alberto Zannier krijgt direct de kans zijn meest vernietigende vocalen uit de kast te trekken en laat die mogelijkheid dan ook niet onbenut. Dit alles wordt aangelengd met een puike en vooral opzwepende muzikale omlijsting die vooral doet denken aan een combinatie tussen moderne metalcore en ongecompliceerde, ouderwetse thrash metal. Op de rest van het album wordt die lijn doorgetrokken en toont Slowmotion Apocalypse zich vooral een meedogenloos beest met genoeg variatie en overtuigingskracht om tot het einde interessant te blijven.

Of je het nu wilt of niet: Slowmotion Apocalypse is een band die je bij de strot grijpt en niet meer loslaat. Met 'Mothra' hebben deze Italianen een plaat op de markt gebracht die niet alleen blijft boeien, maar er ook bijzonder stevig inhakt. Zodoende is dit geen wanhopige poging om iets vernieuwends te doen geworden, maar is het vooral een krachtige en intrigerende plaat geworden.

<< vorige volgende >>