Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Brainstorm - Memorial Roots

Brainstorm - Memorial Roots

Label : AFM Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Patrick : Brainstorm staat al jaren bekend om het leveren van metal dat het midden houdt tussen gedegen heavy metal en Duitse power metal. En dat is op het nieuwe album 'Memorial Roots' niet anders. Het vijftal heeft vastgehouden aan de typische Brainstorm geluid en de verandering van platenmaatschappij (van Metal Blade Records naar AFM Records) heeft het geluid niet aangetast en zorgt niet voor een plotse ommezwaai. En dus kom je ook hier weer hoekige, rauwe riffs, stuwende ritmes, afwisseling tussen de nummers en pakkende zanglijnen van frontman Andy B. Franck tegen. Met zijn melodieuze stemgeluid en zijn pakkende, gedreven wijze van zingen bewijst Andy wederom één van de betere in het genre te zijn.

Hoewel veel kenmerken blind terug te vinden zijn op dit album is 'Memorial Roots' niet zonder meer een klakkeloze kloon van het eerdere materiaal. Het nieuwe werk klinkt allemaal lichter dan dat het deed op bijvoorbeeld 'Liquid Monster' (2005) of 'Soul Temptation' (2003). Nee, dit 'Memorial Roots' ligt meer in de lijn van voorganger 'Downburst' (2008). Songs als 'Drown To Despair', 'To The Head' of 'Lifeline' zul je niet aantreffen, omdat het accent sterk op melodie ligt. Daar is niets mis mee; het zal hooguit de snelheidsmonsters onder ons doen afhaken.

'Memorial Roots' zal geen prijs winnen voor originaliteit maar als je op zoek bent naar een pakkend en boeiend album vol degelijke heavy c.q. power metal dan zit je met dit nieuwe album van Brainstorm wederom gebeiteld!

<< vorige volgende >>