Listen live to Radio Arrow Classic Rock
At Vance - Ride The Sky

At Vance - Ride The Sky

Label : AFM Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Eddy : Kan het nog beter worden dan het al is? Dat waren de laatste woorden van mijn recensie over de vorige plaat het Duitse At Vance twee jaar geleden. Ik was best wel fan van de muziek van deze groep in het verleden maar jammer genoeg hebben ook zij de verandering van mijn smaak in muziek niet overleefd.

Ik was nogal blij met het laatste werkje van de deze mannen, het was een mooie mix tussen Yngwie-achtig gitaargeweld met een zang die mij heel sterk deed denken aan die van David Coverdale van Whitesnake. Ook nu weer speelt de groep rond Olaf Lenk precies dat wat we van hem konden verwachten maar jammer genoeg brengt de nieuwe schijf die 'Ride The Sky' heet totaal niets nieuws. Ik denk dat de inspiratie die Olaf eens bezat met de laatste plaat twee jaar geleden is uitgestorven. Er gebeurt gewoonweg helemaal niets spannends meer op de nieuwe plaat en dat was wel op de vorige productie van deze Duitse groep. Daar werd de luisteraar nog verschrikkelijk verwend en verrast door de hoogwaardige composities. Nou was het zoiets van tien, twintig keer op mijn horloge kijken of de schijf nog niet gauw genoeg afgelopen was.

Er is geen enkel hoogtepunt meer te bespeuren, eerder enkele dieptepunten. Een van de grootste missers is de zeikerige versie van het bekende Free nummer 'Wishing Well'. Olaf en zijn maten doen het origineel totaal geen eer aan. De ballade 'You & I' is ook zo'n stukje bij elkaar gezeikte en zeurderig voorbeeld van hoe het niet moet. Ook de songteksten zijn een aaneenschakeling van saaie momenten. Luister bijvoorbeeld maar eens naar de eerste twee nummers, de songtitels 'Ride The Sky' en 'Torn' worden tot in den treuren herhaald, als je de nummers beluistert hebt is er geen twijfel mogelijk hoe die songs nou ook weer eens getiteld zouden zijn. Jammer genoeg moet ik op deze plaats besluiten dat de relatie tussen mij en deze band vanaf heden geen overlevingskans meer kan hebben, ik vraag dan ook met klem aan mijn hoofdredacteur om een eventuele opvolger van deze achtste schijf van At Vance naar een van mijn dierbare collega's te verzenden…

<< vorige volgende >>