Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Amon Amarth  - The Crusher

Amon Amarth - The Crusher

Label : Metal Blade | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Re-release

Vera : Eind 2008, de vier laatste dagen van dat jaar om precies te zijn, gaf Amon Amarth een concertreeks in het Duitse Bochum waar men de vier eerste albums integraal live speelde, telkens aangevuld met wat nieuwer materiaal. De derde avond was het de beurt aan 'The Crusher', het derde album dat oorspronkelijk in mei 2001 uitgebracht werd.

Dit jaar worden de vier eerste albums terug uitgebracht in een dubbel popup digipak met twee schijfjes. Na 'Once Sent From The Golden Hall' en 'The Avenger' is 'The Crusher' de derde van deze vier heruitgaven. Het is wederom een mooi verzorgd pakket met een vierentwintig pagina's tellend boekje met foto's en veel uitleg van de band zelf over dit album. Op de eerste schijf vinden we de geremasterde versie (door Jens Bogren) van het album 'The Crusher' en als bonus de Possessed cover 'Eyes Of Horror'. De tweede cd bevat de integrale live uitvoering van dit album tijdens het concert in Bochum op 30 december 2008. Uitstekende kwaliteit, alleen jammer dat het geen DVD is en we de beelden moeten missen.

'The Crusher' wordt beschouwd als het hardste album van de populaire Zweedse Viking band. Toen men de studio inging, nam men zich voor om ditmaal alle agressiviteit ten top te drijven, vandaar dat de werktitel al van bij het begin 'The Crusher' was. Het album werd opgenomen in de Abyss studio met Hypocrisy drummer Lars Szöke. Achteraf vond de band dat de productie beter kon en men is meer tevreden met de remastering. Commentaar van de bandleden op elk nummer geven je meer inzicht met het reilen en zeilen van de band rond de eeuwwisseling, een tijd van groeiende populariteit. Amon Amarth is dan ook één van de meest toerende bands. In het najaar doen ze gelukkig weer onze contreien aan met hun opzwepende nieuwe show. Amon Amarth mag zich nu één van de populairste Viking bands noemen en deze heruitgave is dan ook een absolute must have voor alle fans van dit genre.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>