Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Pink Cream 69 - Live In Karlsruhe

Pink Cream 69 - Live In Karlsruhe

Label : Frontiers Records | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Sjak : Het vorige live-album van deze sympathieke Duitse band, simpelweg getiteld 'Live' dateerde alweer van 1997 en het werd dan ook weer hoog tijd voor een vervolg hierop. De kracht van Pink Cream 69 heeft mijns insziens altijd op het live front gelegen en dat maakt men op deze 'Live In Karlsruhe' meer dan duidelijk.

Na een kort intro barst de band los met het geweldige 'Children Of The Dawn' en getuige de hieronder weergegeven tracklist laat men een bijzonder geslaagde bloemlezing horen uit hun gehele oevre. Daar bovenop speelt men nog een erg leuke versie van de hit van The Police 'So Lonely' (zowiezo een wereldnummer, maar met gitaarsolo nog beter!), waarbij zanger David Readman een bijzonder geslaagde Sting-imitatie wegzet. Het daaraan gekoppelde Bob Marley nummer 'No Woman No Cry' mag er trouwens ook wezen en geeft een goede indicatie van de prima sfeer in de zaal.

Toen ik de band voor het eerst live mocht bekijken (in 1992 alweer) was ik al erg te spreken over de live capaciteiten van dit combo en dat is in de loop van de jaren nog niets veranderd. David Readman is een erg goede zanger, de ritmesectie bestaande uit bassist Dennis Ward en drummer Kosta Zafiriou zorgt voor de stevige basis, waaroverheen beide gitaristen Alfred Koffler en Uwe Reitenauer hun kunsten kunnen etaleren. Prima band dus met lekker song materiaal, wat wil je nog meer?

Tracklist CD1:
1.Children Of The Dawn
2.Do You Like It Like That
3.Hell's Gone Crazy
4.Lost In Illusion
5.The Hour Of Freedom
6.I'm Not Afraid
7.Talk To The Moon
8.Carnaby Road
9.Break The Silence
10.One Step Into Paradise
11.That Was Yesterday
12.The Spirit

Tracklist CD2:
1.Livin' My Life For You
2.Welcome The Night
3.Seas Of Madness
4.Keep Your Eyes On The Twisted
5.No Way Out
6.Shame
7.So Lonely/No Woman No Cry
8.One Step Into Paradise
9.Better Days (European Bonus Track)

<< vorige volgende >>