Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Skyfire - Esoteric

Skyfire - Esoteric

Label : Pivotal Alliance | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Richard G. : Jaaa, daar istie dan! Na een ongelofelijk lange wachttijd van ruim vijf jaar en na de meer dan smaakvolle teaser EP 'Fractal' is het nieuwe volledige album van Skyfire uit. De pauze lijkt de Zweden alleen maar goed te hebben gedaan. Het typische progressieve death metal geluid klinkt majestueuzer, melodieuzer en symfonischer dan ooit!

'Esoteric' is het werkje gaan heten en wat een heerlijk werkje is het geworden. Werkelijk ieder nummer barst van de memorabele melodieën, waarbij de ene nog harder strijdt dan de andere voor dat felbegeerde plekje in jouw hoofd de komende weken. Het keyboard is altijd daar, voortdurend ondersteunend en gelukkig nooit storend. De orkestpartijen en koorklanken die eruit voortkomen zijn nog smaakvoller uitgevallen dan op voorgaand werk. Luister één keer naar het heerlijk voortsnellende 'Rise And Decay' of de prachtige intrede van het refrein in 'Under A Pitch Black Sky' en je bent direct om. Ondanks de personele strubbelingen die waarschijnlijk ten grondslag lagen aan het langdurige hiaat klinkt Skyfire anno 2009 sterker en creatiever dan ooit. Nieuwe aanwinst Joakim Karlsson blijkt over een veel diversere strot te beschikken dan voorganger Wenngren en hij geeft de spannende composities daardoor net dat kleine beetje extra.

'Esoteric' bevat Zweeds compositorisch vakmanschap van de allerbovenste plank. Een veel glorieuzere comeback als die van Skyfire zullen we niet snel meer mee maken, daar durf ik vergif op in te nemen.

<< vorige volgende >>