Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Five Finger Death Punch - War Is The Answer

Five Finger Death Punch - War Is The Answer

Label : Spinefarm | Archiveer onder nu metal

Release type: Full-length CD

Patrick : De mannen van Five Finger Death Punch (FFDP) keren met een nieuw album terug aan het front en pretenderen, in ik zou haast zeggen volledig Amerikaanse stijl, het antwoord klaar te hebben: 'War Is The Answer'. Een dikke laag groove, een berg nu-metal, een dosis thrash, klassieke structuren van de tracks, een recht voor zijn raap attitude, de melodieuze afwisselingen in de vocalen… alles wat al eerder te horen was op debuut album 'The Way Of The Fist', is volledig terug te vinden op dit nieuwe album.

Zanger Ivan bralt ook nu weer heerlijk van die cliché oneliners over je heen. En of je nu wilt of niet, voor je het weet betrap je jezelf erop dat je regels als "You won't break me, no matter how hard you try. You can't take me down; I'm fucking bulletproof!” en "Have you no honour? Have you no soul? What is there to die for, do you really even know? Have you no backbone? Have you no spine? What ever happened to: No On Gets Left Behind?” keihard aan het meebrullen bent. Ook nu weer laat FFDP horen dat ze weten hoe sterke nummers in elkaar horen te steken, en daarmee weten ze zich toch echt te onderscheiden van het merendeel van de acts.

'War Is The Answer' mag dan misschien veel van een herhalingsoefening van het eerste album weg hebben, het maakt het album er niet minder interessant om. Wanneer je 'The Way Of The Fist' lekker vond weghappen, dan kan je 'War Is The Answer' blind aanschaffen en kunnen de uurtjes meebrullen beginnen!

<< vorige volgende >>