Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Axegressor - Command

Axegressor - Command

Label : Dethrone Music | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Nima : Dat ze daar in Finland een lekker potje metal kunnen spelen is al jaren geen geheim meer, maar veel thrash bands uit het land van de duizend meren kan ik niet noemen. Daar heeft Axegressor verandering in gebracht, want op hun debuut 'Command' laat men een heerlijke portie ouderwetse thrash horen.

Wanneer de openingstrack met een dreigende King/Hanneman riffs van start gaat zou je in eerste instantie denken dat men zijn inspiratie vooral uit de Bay Area put. Dat is echter niet helemaal waar, zo blijkt later althans. De plaat zit namelijk vol pakkende, scherpe riffs met dito gitaargeluid dat vooral doet denken aan onze Duitse vrienden van Destruction. Nou komen de Bay Area invloeden en ook enige vergelijkingen met de Britse Onslaught regelmatig om de hoek kijken, maar de hoofdingrediënt klinkt toch voornamelijk Germaans. Voeg daar een opgefokte zanger a la Sataniac (Desaster) aan toe en voila. Hoewel de muziek over het algemeen behoorlijk ouderwets klinkt zorgt de schreeuwerige zang van Johnny Nuclear Winter voor een ietwat moderner geluid.

Maar of nu allemaal wel of niet ouderwets is, het geheel klinkt gewoon overtuigend, pakkend en bovendien vermakelijk. Of deze band op zal vallen tussen de huidige vloed van thrash releases, moet nog blijken. De potentie hebben wel!

<< vorige volgende >>