Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Ahab - The Divinity Of Oceans

Ahab - The Divinity Of Oceans

Label : Napalm Records | Archiveer onder doom metal

Release type: Full-length CD

Erik : Ahab, de door een witte walvis obsessie dolgedraaide kapitein, was ooit het vertrekpunt voor een band die het eigenlijk helemaal gemaakt heeft in de doom metal qua geluid en originaliteit. Ditmaal geïnspireerd door verhalen rondom The Essex Crew, vaart de band met nieuwe bemanning een onverkende uitgestippelde route, namelijk die van genre 'klassieker'. Het debuut was al goed, dit 'The Divinity Of Oceans' gaat er met stappen overheen!

Elk nummer in zich is een episch monster met de meest mooie riffs en arrangementen die ik in lange tijd gehoord heb. Vergelijkingen met andere bands zijn, naast de geijkte namen, haast niet mogelijk, maar het door de band aangehaalde Morbid Angel welke nog trager speelt dan op 'Blessed Are The Sick' benaderd het geluid toch het meest. Maar er zit veel meer in het vat. Het is namelijk erg orkestraal, massaal, bombastisch, indrukwekkend, respectvol (naar de machtige zee toe) en ontzagrijk. Het straalt de hoop van overlevenden uit en vertolkt de hopeloosheid en eenzaamheid van drenkelingen op zee.

Moet ik door blijven gaan of ben je al onderweg om de CD (of LP) aan te schaffen? Of je het roer nou bakboord of stuurboord gooit, dit is een dijk van een CD! Waarlijk de pionier van Nautic Doom Metal die zeker op deze koers moet blijven varen.

<< vorige volgende >>