Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Intwine - Kingdom Of Contradiction

Intwine - Kingdom Of Contradiction

Label : Tiefdruck-Musik | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Evil Dr. Smith : Ja hoor, dat heb ik weer. Schrijf je voor een zine als Lords Of Metal om maar niet te worden lastig gevallen met al die pulp waar radio en televisie de ether mee bevuilen, krijg ik alsnog die gewezen Idols knakker op mijn bord. En dan is het nog een soort van verzamel album ook. Moet dat nou? En waarom ik? Mopperdemopperdemopper…

Dit zou een voorspelbare reactie van een gemiddelde metalrecensent kunnen zijn bij het verkrijgen van 'Kingdom Of Contradiction', alweer het vierde album van de grunge-rockers van Intwine. Ook ik had ernstige bedenkingen, sterker nog: bovenstaand gemopper was natuurlijk gewoon mijn hardop uitgesproken zelfmedelijden. Edoch, de band met haar gladde grunge rondom zanger Roger Peterson is met behulp van een nieuw platenlabel en een nieuwe ritmesectie een nieuwe weg ingeslagen en toont op dit album een ander gezicht: donkerder, (g)rauwer en meer doorleeft. Het album laat letterlijk een herboren Intwine horen, want het zijn allemaal oude nummers, maar dan opnieuw opgenomen. Stemmiger, heavier en… helemaal niet verkeerd eigenlijk. Vergelijkingen met Alice In Chains, Creed, Staind, Sevendust (waar ze het Tivolipodium mee hebben gedeeld) zijn op hun plaats, maar ze wisselen dat af met een soort van ragga-metal dat in de lijn ligt van Dub War/Skindred ('Hate Suicide', 'Neuro Dissonance') en meer sferische metal á la latere Deftones (zoals 'For Goodness Sake').

Slechts één nieuw nummer mogen we verwelkomen en dat is een duet met Sarah Bettens (ex-K's Choice) van de sterk vertraagde, bijna onherkenbare cover van The Police's 'Walking On The Moon'. Zullen we het verleden dan maar laten voor wat het is en ons concentreren op het heden en de toekomst? Intwine heeft voor de gemiddelde (hard)rocker een imago met een bijsmaakje, maar afgaande op dit vierde album is dat onterecht. Voor liefhebbers van donker gestemde rock is Intwine gewoon een goede band. Een tourtje met die andere celebrity-rockband Zeus (met Jeroen 'Draadstaal' van Koningsbrugge) zou bijvoorbeeld geen gek idee zijn. Dat het album wel erg lang duurt (zestien nummers, dik zeventig minuten) en ondergetekende niet zo heel erg meer warmloopt voor dik aangezette, nogal pathetisch aandoende Seattle-rock doet dan niet ter zake.

<< vorige volgende >>