Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Clutch - Strange Cousins from the West

Clutch - Strange Cousins from the West

Label : | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Menno : Clutch doet waar het zin in heeft. Klonk het vorige album nog vettig en gedrenkt in bluesharpen en orgels, 'Strange Cousins from the West' is een flinke stap in een meer sobere richting. De band heeft besloten zich tot de kern van de zaak te beperken. Dat wil zeggen, gewoon weer een plaat met zijn vieren, zonder franjes en zonder te veel toegankelijkheid.

Dit resulteert in nog meer tegendraadse grooves, bizarre drumritmes en aparte gitaar riffs. '50.000 Unstoppable Watts' is misschien de meest rechttoe rechtaan swingtrack en is voorzien van een vette videoclip. 'Abraham Lincoln' was al te horen tijdens Clutch haar meest recente shows en albumopener 'Motherless Child' is een prachtige verwijzing naar 'Freedom', het nummer waar singer/songwriter-god Richie Havens destijds heel Woodstock mee op de been kreeg.

De band heeft onlangs besloten om al hun toekomstig materiaal uit te brengen op een eigen label, Weathermaker Music. Hierdoor hebben de mannen zich ook kunnen uitleven wat betreft de presentatie. 'Strange Cousins from the West' komt namelijk in een oogverblindend pakket, waar je gerust even een halfuur voor kan zitten om alle vreemde tekeningen, landkaarten en cryptische tekens tot je te nemen. Dit in combinatie met de vette grooverock maakt deze plaat verplichte kost van liefhebbers van Clutch en kwalitatieve muziek in het algemeen.

<< vorige volgende >>