Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Construcdead - Endless Echo

Construcdead - Endless Echo

Label : Black Lodge | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Richard G. : Het wil de Zweden van Construcdead maar niet lukken. Al tien jaar opereert men in het kielzog melodieuze thrash/death klasbakken als Soilwork, Darkane of In Flames. Al minstens net zo lang lukt het Construcdead niet om een knaller als 'Natural Born Chaos', √ćnsanity' of 'Whoracle' te schrijven. Ook het nieuwe 'Endless Echo' is weer typisch zo'n plaat die op zich wel lekker door de speakers schalt, maar nergens het vereiste niveau haalt om uiteindelijk echt te beklijven.

Het is allemaal ooit natuurlijk fout gegaan toen die enorm lelijke woordspeling als bandnaam werd geadopteerd. Toen lag eigenlijk al vast dat het een carrière lang vechten tegen de bierkaai zou worden; de ultieme net-niet-band. Full-length nummer vier bevat weer die gekende wisselwerking tussen teringsnelle thrash en bakken vol met melodie. Nieuw element is de veelvuldig toegepaste vocale innovatie van zanger Jens Broman. Het zit ergens tussen een schreeuw en clean in en daardoor is het zowel gelikt als zogenaamd agressief. Precies de goede combi om commercieel onaantrekkelijk te zijn en je underground street cred te verspelen. Hartstikke goed jongens!

Je zou verwachten dat sinds Broman zijn kunsten ook in Darkane vertoont er misschien wat succes en klasse op Construcdead af zou gaan stralen. Helaas blijkt dit verre van het geval te zijn.

<< vorige volgende >>