Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Without Face - Astronomicon

Without Face - Astronomicon

Label : Earache | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Michiel B. : Beste mensen, waar is de tijd gebleven dat als je een plaat uitgebracht door het Earache label je er de klok op gelijk kon zetten dat je een stuk beukende teringherrie in handen kreeg? Werkelijk waar, Earache is 1 van de laatste labels van wie ik verwacht had dat zij het nieuwste album "Astronomicon" van het Hongaarse Without Face zouden uitbrengen. Without Face is naast Divercia wederom een band die ik na issue 13 wederom een keer mag bespreken. Voor de mensen die die review destijds niet gelezen hebben zal ik proberen te omschrijven welk gevoel me destijds bekroop. Ik kreeg toendertijd het idee dat de muziek redelijk in elkaar zat maar voor veel lieden toch iets te ongrijpbaar was.

In vergelijking daarmee is de band er een heel stuk op vooruit gegaan mijns inziens. De nummers op "Astronomicon" liggen prettig in het gehoor en ditmaal zou ik graag (en met name in de eerste 4 nummers) de vergelijking willen maken met Lacuna Coil. Maakt dit de band dan ineens een gothic metalformatie? Integendeel want nog steeds is duidelijk te merken dat de band er een eigen stijl op nahoudt en zich niet zomaar in een hokje laat stoppen. De beste vergelijking die ik eigenlijk nog wel kan maken is er een met het Nederlandse Cassiopeia en dan met name in de samenzang tussen zanger (die er helaas niet met zo'n brute strot gezegend is als Oscar Postema van het eerder genoemde Cassiopeia) en zangeres (uitermate vervelend als je geen bio bij de hand hebt..).

Met andere woorden: de band is er zeker wel op vooruit gegaan. In heftigheid en complexiteit wellicht niet maar qua toegankelijkheid zeer zeker en ik denk dat dit in het geval van Without Face zeer zeker als een pluspunt ervaren mag worden.. Nu wacht ik alleen nog op Earache wanneer zij weer eens een ouderwets beukende plaat gaan uitbrengen.....

<< vorige volgende >>