Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Litmus - Aurora

Litmus - Aurora

Label : Rise Above Records | Archiveer onder stoner

Release type: Full-length CD

Jan-Simon : Onder fans bestaat al jaren onenigheid over wat nu de echte Hawkwind is. Is het de groep die zich Hawkwind noemt, onder leiding van Dave Brock of misschien toch Space Ritual van de toeterende hippie Nik Turner? Een derde groep meent dan weer dat het er niet toe doet, dat Hawkwind eigenlijk nooit meer iets is geweest nadat eerst Lemmy en daarna Robert Calvert waren vertrokken. Een zinloze discussie echter, want er is maar één Hawkwind en dat is Litmus.
Het onlangs verschenen album Aurora is het beste Hawkwind album sinds "Hall of the Mountain Grill” en is een hoogtepunt in het spacerockgenre. Punt. Vanaf seconde één is Aurora een onvergelijkbare trip. Het openingsnummer 'Beyond The Sun' raast ongeremd door het universum, aangedreven door een op hol geslagen mellotron en eindeloos dóór stampende riffs. Als er na bijna twaalf minuten een einde komt aan de trip is de luisteraar verloren. Wat, nu al stoppen? Meer, meer!
De eerste twee albums van Litmus, 'You Are Here' en 'Planetfall' waren leuke platen in het genre. Niets meer en niets minder. Maar op 'Aurora' vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Hawkwind is terug, laat zich tegenwoordig Litmus noemen en veegt alle troonpretendenten met een majestueuze beweging van de kaart. Laat één ding duidelijk zijn: dit zijn de "Kings of Infinite Space”. De ware fan leest nu niet verder maar gaat nu op ruimtewandeling naar de dichtstbijzijnde platenboer en schaft stante pede de spacerock plaat van het jaar aan.

<< vorige volgende >>