Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Dark Celebration - Phledgeton: The Transcendence Of Demon Lords

Dark Celebration - Phledgeton: The Transcendence Of Demon Lords

Label : Paragon Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Michiel B. : Dark Celebration komt uit Brazilië en bestaat al sinds 1996. Via het Paragon label brengt de band haar tweede full-length album 'Phledgeton: The Transcendence Of Demon Lords' op de markt, goed voor zeven nummer die op een haar na een half uur klokken.

Wat me meteen opvalt is de wanstaltig slechte en tevens slecht getimede zang die iets ergens tussen screamen en grunten moet voorstellen. Op zich valt daar nog mee te leven maar als er dan ook nog een aantal gitaarsoli bijkomen die op het valse af zijn over het simpele en inspiratieloze riffwerk heen en dat het drumwerk zeker als het op de fills aankomt rammelt aan alle kanten dan denk ik dat de lieden van Morbid Angel en Krisiun zich vast kapot zullen lachen als ze erachter komen dat ze door deze lieden als referentie worden opgegeven. Dat de bio vol trots vermeldt hoe enorm toegewijd de bandleden zich met (death) metal bezighouden, is leuk voor de scene points maar dat levert nog niet per definitie goede muziek op.

Met één ding moet ik de band echter wel complimenteren en dat is dat ze niet met hun gehele voor- en achternamen in het boekje staan maar enkel met hun initialen. Ik geef ze groot gelijk want met zo'n gedrocht als dit zou ik persoonlijk ook niet geassocieerd willen worden. Hop, in de beerput ermee.

<< vorige volgende >>