Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Bitter Twins - Global Panic!

Bitter Twins - Global Panic!

Label : Wild Kingdom | Archiveer onder alternative / pop

Release type: Full-length CD

Evil Dr. Smith : Ik ook altijd met mijn inhalige, grote smoel. Tsja, een gevalletje van eigen schuld, dikke bult. Het album was al lachend weggehoond door chef Horst en reeds diep weggestopt als onderdeel van de poedelprijs voor de aanstaande metalquiz, totdat ik in al mijn eigenwijze betweterigheid er vanuit ging dat ik dit album wel eventjes beter op zijn waarde kan beoordelen dan die beoogklepte, kortzichtige visie van de chef met zijn grondige hekel aan alles wat riekt naar non-metal.

De band, opgericht door ex-leden van o.a. The Hellacopters, The Diamond Dogs en Weeping Willows, gooit het dan ook op een andere toer. Geen sleazy garagepunk of orkestrale indiepop dus, maar een combinatie waarin rock, reggae en ska de boventoon voert. Dan kom je al snel bij The Clash uit, en zo klinken deze Zweedse skanksters dan ook regelmatig, alleen niet half zo geïnspireerd of goed. Het klinkt allemaal wel energiek, vrolijk en enthousiast, maar ook wat gemakzuchtig, inwisselbaar en iets te nadrukkelijk veel leentjebuur.

Dat ex-Hellacopter Nicke Andersson en zelfs Brian Robertson (ex-Thin Lizzy/Mot├Ârhead) zijn uitgenodigd voor een gastbijdrage is natuurlijk handig voor de verkooppraatjes - en ook de reden dat ik dit album toch wel wilde horen - maar hun deelname is nergens opmerkzaam, laat staan karakteristiek. Deze band kan vast een leuk feestje verzorgen op een (zomerfestival)podium tijdens een of ander gratis dorpsfeest, maar op CD klinkt het allemaal nogal vergankelijk. Liefhebbers van The Transplants, The Slackers, Jaya The Cat, Sublime, Less Than Jake, Pietasters vinden mogelijk hier wat van hun gading, maar ik ga hier geen joint van draaien in The Bulldog en Bob Marley ophemelen.

<< vorige volgende >>