Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Tenet - Sovereign

Tenet - Sovereign

Label : Century Media | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Wilmar : Gebruikte Jed Simon het recente Zimmers Hole interview in LoM om even schaamteloos zijn nieuwe project Tenet te promoten, nu hebben we het album door de oren schallen, en ik moet heel eerlijk toegeven dat Simon eigenlijk te bescheiden is: dit is DE metalknaller van het jaar.

Maar wat wil je ook met een line up als die van Tenet: driekwart van Strapping Young Lad/Zimmers Hole blaast hier door uw oren, gesteund door metalgiganten als Zetro Souza (Legacy, Exodus, Dublin Death Patrol) en Glen Alvelais (Forbidden, Testament, LD/50). Vooral Zetro valt in positieve zin op, want de man klinkt agressiever dan hij ooit geklonken heeft. Wat 'Sovereign' eigenlijk tot een topmetalplaat maakt is de combinatie van muzikaal vakmanschap, goede nummers, vette productie en ik vermoed de speelduur van ruim een half uurtje. Het maakt je hongerig naar meer. Het is een beetje hetzelfde effect als met 'Reign In Blood': totaal murw geslagen en verdwaasd zit je naar de speakers van je stereo te kijken onder het motto van: wat heeft mij zojuist geraakt en kan het nog een keer?

Want eigenlijk bevat 'Sovereign' negen hoogtepunten. Alleen al het explosieve begin van openingstrack 'Being And Nothingness', het snel beukende titelnummer, het slepende 'Going Down', de hakkende furie van 'Take A Long Line', 'Indulge Me', 'Crown Of Thorns'… Moet ik doorgaan? En dan klinkt het een beetje als Exodus, dan klinkt het een beetje als Dark Angel, wat maakt het uit? Als het wordt uitgevoerd zoals op 'Sovereign', dan mogen ze van mij meer van dit soort platen uitbrengen. Mijn vrouw gaat stevig balen tijdens de vakantie, want dit wordt de zomerhit van 2009!

<< vorige volgende >>