Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Trail Of Tears - Bloodstained Endurance

Trail Of Tears - Bloodstained Endurance

Label : Napalm Records | Archiveer onder gothic metal

Release type: Full-length CD

Kim : Een nieuw boek, een nieuw verhaal en een nieuwe start, dat is waar frontman/ grunter Ronny Thorsen zijn zinnen op had gezet nadat het erop leek dat Trail Of Tears in 2006 het leven zou laten na een escalatie in de line-up. Ronny vocht, zag en overwon en in de zomer van 2007 ging hij op pad met een hernieuwde bezetting inclusief de terug op het nest gekeerde zangeres Cathrine Paulsen. Twee jaar later is die bandbezetting nog steeds hetzelfde, dus wat dat betreft lijkt de band eindelijk orde op zaken te hebben. Inmiddels hebben de bandleden genoeg tijd gehad om elkaar te leren kennen en begon men langzaam aan het schrijven van nieuwe nummers dat resulteerde in 'Bloodstained Endurance'. De hervonden stabiliteit is duidelijk terug te horen op dit nieuwe album, laat ik dat vast zeggen.

'Bloodstained Endurance' laat horen dat Trail Of Tears beschikt over gemotiveerde, maar vooral erg getalenteerde muzikanten. Zo nemen gitarist Pal Olsen en bassist Endre Moe idee├źn mee vanuit de thrash hoek en is Cato Jensen een meer dan excellente drummer die laat horen van alle markten thuis te zijn. Naast Trail Of Tears speelt hij namelijk in diverse andere bands die thrash, black en death ten gehore brengen; wanneer je net als Trail Of Tears niet in een muzikaal hokje past is het verdomd makkelijk als je een drummer hebt die allerlei stijlen feilloos kan spelen. Wellicht is dit alles een verklaring voor het feit dat de band zoveelzijdig klinkt. Op sommige nummers klinkt de band zo agressief als een bij op LSD ('Once Kissed By The Serpent') andere nummers zoals 'Faith Comes Knocking' zijn episch en krachtig en om het spectrum helemaal te vullen laat Trail Of Tears op nummers als 'A Storm At Will' horen ook in de gevoelige hoek haar draai te kunnen vinden.

Naast muzikale verrassingen, zal de frontvrouw die van 2000 tot 2004 de band vergezelde menig fan versteld doen staan met haar huidige zang. Cathrine is terug en hoe; het opera zingende meisje van toen heeft zich ontpopt tot een stoere rock zangeres die haar draai heeft gevonden en daarmee bewijst ze dat het bij female fronted metal niet alleen om sprookjesprinsessen draait, maar ook om vrouwen met ballen. Alle mensen die twijfelden aan de motivatie en het bestaansrecht van de band worden hard met hun neus op de feiten gedrukt. 'Bloodstained Endurance' bewijst dat Trail Of Tears terug is; sterker dan ooit tevoren!

<< vorige volgende >>