Listen live to Radio Arrow Classic Rock
I.N.R.I. - Hyper Bastard Breed

I.N.R.I. - Hyper Bastard Breed

Label : Peel Prod. | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Marco : INRI ('Insane Non-commercialized Rock Institute') was een mij onbekende naam totdat ik erachter kwam dat deze band voorheen bekend stond als Stigmatheist (die een paar jaar terug het album "It All Ends Today” uitbrachten). Na wat ingrijpende bezettingswisselingen is "Hyper Bastard Breed" hun eerste wapenfeit nadat men vorig jaar van bandnaam veranderde en men zal wel gedacht hebben 'kom, we maken d'r meteen maar een ruig stukkie werk van'.

Nou, da's wel gelukt. INRI pakt op "Hyper Bastard Breed” feestelijk uit met 15 redelijk korte, explosieve Death Metal nummers die meer dan eens doen denken aan bands als The Crown terwijl tijdens de wat langzamere stukken ook een naam als God Dethroned af en toe wel eens om de hoek komt kijken. Ook schuwt men het echt snelle werk ook niet bepaald en dat komt met de goede produktie wel goede over. Catchy riffs maken het geheel af.

Persoonlijk ben ik niet echt kapot van de zang maar da's weer een kwestie van smaak. Brengt INRI wat nieuws? Totaal niet. Maar dat geeft dan ook niet; De liefhebbers van hard en snel kunnen hun hart weer ophalen met een band van eigen bodem en het lijkt er verdomd veel op dat Nederland weer een hartig woordje meepraat op het gebied van extreme Metal.

<< vorige volgende >>