Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Acid Drinkers - Verses Of Steel

Acid Drinkers - Verses Of Steel

Label : Regain Records | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Tormentor Erich : De vorige maand werd ik dankzij drie re-releases van deze Acid Drinkers nog eens teruggeworpen naar de mix van fun en thrash metal van weleer, en nu, nog geen maand later brengen diezelfde Acid Drinkers me weer terug naar het hedendaagse. Hoe dat kan? Nou, door met een gloednieuw album aan te komen.

Tja, ik had het ook niet verwacht, maar 'Verses Of Steel' is een hernieuwde kennismaking met deze Poolse thrashers, en ik was best verrast door het resultaat. Kijk, met drie jaren negentig albums nog in het hoofd klinkt 'Verses Of Steel' toch wel als een behoorlijke update. Niet alleen de productie en de sfeer van het album zijn vertaald naar 2009, ook hele kleine System Of A Down en Tool invloeden zijn te horen. Denk nu echter niet dat deze drinkebroers helemaal over de scheef zijn gegaan, want dat is ook weer niet zo. Het merendeel van dit nieuwe album bestaat namelijk uit gemakkelijk in het gehoor liggende thrash songs en ook enkele langere, meer loggere tracks zijn van de partij.

Mensen die deze band nog kennen van vroeger kunnen dit gerust eens gaan beluisteren, wellicht dat men verrast wordt door de moderne aanpak die de Acid Drinkers er deze keer op los hebben gelaten. Mensen die deze band nog niet kennen van vroeger kunnen dit ook eens gaan beluisteren. De Acid Drinkers leveren met 'Verses Of Steel' het bewijzen dat doorgroeien op latere leeftijd nog absoluut mogelijk is.

<< vorige volgende >>