Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Hell-Born - Hellblast

Hell-Born - Hellblast

Label : Conquer Records | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Deborah : Na het bekijken van het bijgeleverde boekje bij dit album kreeg ik het idee dat het weer zo'n standaard black metal bandje was. De look-a-like Immortal poses stonden mij niet echt aan. Nieuwsgierig stopte ik dit zilveren schrijfje in mijn afgeragde cd-speler om te kijken of ik gelijk had. Het tegendeel van mijn eerste indruk was waar. Ze zijn geen rip-off van Immortal maar hebben een eigen geluid dat je kan omschrijven als een mix van thrash, death en black metal.

Hell-Born is opgericht in 1995 door Les (Damnation) en Baal. Na het uitbrengen van hun eerste mini-cd was er een kille stilte rond deze Poolse band. Na vier verstreken jaren zijn deze heren weer begonnen met het schrijven en opnemen van nieuwe nummers. Het resultaat is dit album Hellblast. Op dit album staan vier nummers van de eerder uitgebrachte mini-cd en vijf nieuwe nummers. Er is zeker verschil te horen tussen de nieuwe en de oudere nummers. Wat het minpunt is, is dat je hoort dat de oudere nummers van slechtere kwaliteit zijn vooral qua productie.

Het hoogtepunt van dit album zijn de wrede maar toch lekker in het gehoor liggende nummers ''The Victory'' en ''Follow The Beast". Naast Vader, Yattering, Damnation, Behemoth en Decapitated kunnen we nu ook Hell-Born aan dit rijtje van de (betere) Poolse bands toevoegen.

<< vorige volgende >>