Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Death Angel - Sonic German Beatdown

Death Angel - Sonic German Beatdown

Label : Nuclear Blast | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: DVD/Video/Blu-ray

Evil Dr. Smith : Afgezien van een bonus live DVD bij hun laatste studioalbum 'Killing Season' (live in Frankrijk 2003) en gezellige ouwe meukbeelden op de verzamelbox 'Archives & Artifacts' is dit toch echt de eerste officiële DVD release van onze Bay Area thrashveteranen. We krijgen dan ook meteen een dubbel DVD voor onze kiezen met twee integrale shows (Rock Hard 2007 en Adelsheim 2008), waarbij het (complete) Rock Hard optreden ook op een CD is toegevoegd. Het begin van het optreden op het Rock Hard is illustratief voor de opnamewijze van Death Angel. Kaal, Spartaans en zonder opsmuk gaat het optreden van start, inherent aan het geluid van hun laatste studioalbums. Geen kleurfilters op de camera, niet te veel poespas met de lichtshow (in de pauzes, annex tijdens Marks leuterpraatjes lijkt het podium wel een hele klinische bedoening) en geen infantiele tureluursmakende stroboscoopmontage. Eerlijk en integer, precies zoals de band is.

Toch ontbreekt de intense sfeer die Death Angel in clubshows teweegbrengt, want dit openluchtoptreden in een soort Romeins amfitheater ziet er qua omgeving en entourage wel sfeervol uit, maar weet niet helemaal de impact van Death Angel's fameuze live reputatie te waarborgen. De steeds leger wordende zitplekken aan weerszijden van het theater zijn ook niet sfeerverhogend. Het is dan ook nog eens licht schemerig buiten als Death Angel begint. Als de nacht invalt wordt de sfeer wel beter, de bandleden (en soundeditors?) spelen eendenretenstrak een lekkere setlist (zowaar 'Disturbing The Peace' en een halve 'Ultra-Violence'), Mark is lekker rauw bij stem en het publiek doet lekker mee en laat hun lelijkste tronies zien. Jammer alleen dat die participeerdodende tussenruimte gevuld met fotojournalisten en chagrijnige security er is. Ook vind ik de bandleden wat statisch spelen; er wordt wel eens driftiger met energie gesmeten. Desondanks een lekkere show dat met goed camerawerk is vastgelegd.

Hoe het optreden op Adelsheim uitpakte en op DVD is vastgelegd, kan ik (nog) niet zeggen, aangezien de promoversie van Nuclear Blast slechts de Rock Hard show bevat, aangevuld met de twee videoclips waarvan 'Dethroned' is opgezadeld met een ontstellend slecht geluid. Ik hoop dat dit op het uiteindelijke product is verholpen, want die wordt als trouwe Death Angel liefhebber een dezer dagen toch wel in huis gehaald. Maar dat zou ik zelfs doen als het een volkomen rukproduct was… Death Angel still kill as one!

DVD 1 - Rock Hard festival 2007:
1. Intro
2. Seemingly Endless Time
3. Voracious Souls
4. Mistress Of Pain
5. EX-TC
6. 3rd Floor
7. Thrown To The Wolves
8. 5 Steps Of Freedom
9. Thicker Than Blood
10. The Devil Incarnate
11. Disturbing The Peace
12. Stagnant
13. The Ultra Violence (Introduction: Carnival Justice)
14. Bored
15. Kill As One

DVD 2 - Adelsheim 2008:
1. Lord of Hate
2. Evil Priest
3. Sonic Beatdown
4. Dethroned
5. Voracious Souls
6. Carnival Justice
7. Buried Alive
8. Soulless
9. When Worlds Collide
10. Seemingly Endless Time
11. God vs. God
12. Steal The Crown
13. Devil Incarnate
14. 3rd Floor
15. Kill As One
16. Resurrection Machine
17. Thrown to The Wolves
18. Thicker Than Blood (Bonus Video)
19. Dethroned (Bonus Video)


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>