Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Trouble  - Unplugged

Trouble - Unplugged

Label : Mascot Records | Archiveer onder doom metal

Release type: Full-length CD

Tormentor Erich : Sinds 1984 was het wat mij betreft een van de kenmerken van het Trouble geluid: de stem van zanger Eric Wagner. Zijn karakteristieke manier van zingen zorgde er vaak voor dat ik de albums van Trouble net wat beter vond dan andere toffe albums en ik kan dan ook wel oprecht zeggen dat ik het erg jammer vind dat deze man de groep heeft verlaten. Natuurlijk gaat het leven gewoon door en ook vervanger Kory Clarke (die je misschien kent van Warrior Soul) zal ongetwijfeld zijn best gaan doen. Maar toch, Trouble zonder Eric, het zal even wennen zijn.

Wat ook wennen is, is een akoestisch album van deze mannen uit Chicago. Als afscheidscadeau heeft men namelijk bedacht dat het wel aardig zou zijn om een unplugged cd uit te brengen. Zelf zegt de band hierover: "Doom = unhappy destiny. Heaviness is not only the tones of the guitars or the pounding of drums, it is the chords, the progression and the mood of the song.” Nou ja, dat zal best zo wezen, maar ik hoop toch echt dat niet elke thrash, death en black metal band nu ook zo gaat denken, stel je voor zeg… Kreator, Cannibal Corpse en Marduk unplugged, doe me een lol.

Maar goed, 'Unplugged' dus. De band heeft de vier bekende klassiekers 'Rain', 'Flowers', 'Requiem' en 'Misery Shows' opnieuw opgenomen in een akoestische setting, samen met de twee nieuwe tracks '7:00 a.m.' en 'Smile'. Deze werkjes komen akoestisch goed tot hun recht. Het is aangenaam om naar te luisteren, en ondanks de erg lichte en relaxte sfeer van deze variant zit er toch genoeg spanning in de songs. De zes titels worden aangevuld met de vier songs 'Waiting For The Sun', Mythic Hero', 'Fly' en de Yardbirds cover 'Heartful Of Soul'. Deze vier opnames komen rechtstreeks uit 1991 en 1992 en zijn wel zo nu en dan elektrisch versterkt. Met deze opnames is niets mis en ze zorgen voor een steviger eindakkoord.

Met 'Unplugged' levert Trouble dus wederom een goed album af, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen gelukkig zal zijn bij het horen van dit getokkel. Eerst even luisteren voor eventuele aanschaf is dan ook het welgemeende advies.

<< vorige volgende >>