Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Amoral - Show Your Colors

Amoral - Show Your Colors

Label : Spinefarm | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Patrick : "There is gonna be some changes… Nothing will remain as once before.' De woorden van nieuwe zanger Ari Koivunen blijken maar al te waar… het roer is om bij de Finnen van Amoral. En behoorlijk dramatisch…

Door het vertrek van zanger Niko Kalliojärvi was de band genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe zanger. De Finnen kwamen uit bij landgenoot Ari Koivunen. Ja, inderdaad… de winnaar van de Finse editie van Idols in 2007 en de bronzen medaille winnaar van de Karaoke World Championships (in 2005). Dat Ari een andere stem heeft dan Niko is duidelijk, maar was het nou echt nodig het oude, vertrouwde Amoral zoveel onrecht aan te doen en de muziek van de band zo drastisch te verneuken? Van de heerlijke band die met die met nummers als 'Showdown', 'Lacrimal Grand' en 'Leave Your Dead Behind' hoogstaande, progressieve, technische death metal bracht, is niets meer over. De komst van Ari heeft geleid tot een ander muzikaal pad, dat het midden houdt tussen rechtlijnige heavy metal, power metal en rock. Heel af en toe steekt er nog iets van het oude Amoral op (begin van 'Shade Of Gray') maar maar al te vaak vervlakken ook deze nummers razendsnel in makkelijk mee te blèren tracks met goedkope, zoetsappige refreintjes en simplistische teksten van een zeer bedenkelijk niveau.

Vanuit de band en de platenmaatschappij zal er ongetwijfeld geroepen worden dat dit album een volgende, logische stap in de muzikale ontwikkeling van Amoral is. Laat je geen zand in de ogen strooien… dit is niets anders dan een schandalige uitverkoop van de naam Amoral. En deze drastische ommezwaai vraagt om een rücksichtsloze aanpak als het aankomt op het waarderen van dit 'Show Your Colors'. Bah, bah, driewerf bah!

<< vorige volgende >>