Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Hatesphere - To The Nines

Hatesphere - To The Nines

Label : Napalm Records | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Patrick : Binnen een jaar bijna je hele bezetting omgooien - slechts gitarist Pepe bleef achter - en dan toch nog behoorlijk hetzelfde klinken als het geluid dat je op eerdere albums hebt gebracht? Het is weinige gegeven, maar het Deense Hatesphere heeft het voor elkaar gekregen.

Sterker nog; het lijkt op 'To The Nines' wel alsof de band alle criticasters een flinke schop onder hun kont wil geven. De tracks hebben weer de weerbarstigheid en intensiteit die we kennen van o.a. een 'Ballet of The Brute' en dat terwijl na het vertrek van zanger Jacob Bredahl het bolwerk Hatesphere, op zijn zachtst gezegd, flink stond te schudden. Des te verrassender is het misschien wel dat het nieuwe album 'To The Nines' zo scherp en vuil klinkt. Het album is iets minder 'verfijnd' als 'Snake Eyes And Killer Smiles' en 'The Sickness Within' en een flink stuk directer en rapper. En daar waar ik bang was dat Bredahl eigenlijk onvervangbaar was, blijkt nieuwkomer 'Jolle' het tegendeel te bewijzen. Of hij live hetzelfde niveau kan halen, valt nog te bezien maar op CD weet hij het er verrekte ruig uit te spugen.

Helaas weet de band het eeuwige manco, gebrek aan originaliteit, niet geheel te omzeilen maar agressieve tracks als 'Backstabber', 'Cloaked in Shit', 'Even If It Kills Me' en 'Aurora' maken dit 'To The Nines' nog steeds tot een weliswaar niet enorm enerverend maar wel zeer vermakelijk album.

<< vorige volgende >>