Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Gallileous - Ego Sum Censore Deuum

Gallileous - Ego Sum Censore Deuum

Label : | Archiveer onder doom metal

Release type: Full-length CD

Pim B. : Het Poolse Gallileous is een naam die ik op internet al vaak ben tegengekomen, de heren weten zichzelf wel te verkopen. Deze debuut CD 'Ego Sum Censore Deuum' is de eerste kennismaking met de band. Qua hoesje en dergelijke ziet het er allemaal erg verzorgd uit en dat stemt mij hoopvol.
Ook wat betreft de muziek is er weinig reden tot klagen al moet ik wel bekennen dat de heren je een zware kost voorschotelen.

Dit is geen doom metal die er na één rondje meteen makkelijk ingaat. Je moet deze CD echt de ruimte geven om te ontwikkelen. Er is dan ook veel gaande binnen de composities. Het geheel zou ik willen omschrijven als doom/death met uitstapjes naar funeral en black metal. Omdat er zoveel gaande is dien je je hoofd er wel bij te houden waardoor dit niet de plaat is om lekker op te zetten als je iets anders aan het doen bent. Het vergt concentratie en of je dat nu als pluspunt moet zien vraag ik me af. Het is zware kost waar de doorgewinterde doom fanaat wellicht wat mee kan, begin je jezelf net in het genre te verdiepen dan zou ik Gallileous nog even links laten liggen.

<< vorige volgende >>