Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Chimaira - The Infection

Chimaira - The Infection

Label : Nuclear Blast | Archiveer onder different metal

Release type: Full-length CD

Patrick : Ik mag het wel als een band zijn nek durft uit te steken, niet klakkeloos één en dezelfde lijn blijft volgen maar ook eens compromisloos de ruimte neemt om een nieuwe muzikale stap te zetten. Neem nu Chimaira… op het nieuwe album 'The Infection' gaat de band niet domweg voort met dat wat we gewend van ze zijn geraakt, maar gooit het zestal doodleuk het tempo flink omlaag. Wat? Gaat Chimaira op de doom toer? Nee, dat niet, maar dat de band het geheel een stuk langzamer brengt is, zodra je het album gehoord hebt, zo duidelijk als wat. De snelheidsduivels onder ons, die geen genoegen nemen met minder dan 200 bpm, zullen wellicht op voorhand afhaken. Laten die dan niet weten wat ze missen…

… want het tempo mag dan wel wat lager liggen, 'The Infection' is een stuk verrassender en gevarieerder dan het al niet misselijke eerdere werk van het zestal. Als je de tijd ervoor neemt, hoor je hoe de band enorm gewonnen heeft aan intensiteit, emotie en diepgang en niets aan kracht heeft ingeleverd. De enorme afwisseling, het nog technischer spel… het resulteert in ware pareltjes als 'The Venom Inside', 'The Disappearing Sun', 'Impending Doom' en de bijna tien minuten durende, instrumentale afsluiter 'The Heart Of It All'. Het geluid is echter nog wel steeds typisch Chimaira en de meeste kenmerken hoor je echt nog wel terug. Zo zorgt bijvoorbeeld Spicuzza nog steeds voor het obscure sfeertje en ook Hunter's typische gegrom is weer aanwezig.

Als een ware parasiet kruipt 'The Infection' track na track, dieper en dieper, onder je huid om nooit meer los te laten. 'The Infection' is veruit het meest intense en meeslepende album van Chimaira; van een besmetting van deze aard kan een mens alleen maar opknappen! Wanneer de fans bereid zijn om, net als de band zelf, een volgende stap te maken kan 'The Infection' uitgroeien tot een pareltje dat op handen gedragen gaat worden.

<< vorige volgende >>