Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Trench Hell - Southern Cross Ripper

Trench Hell - Southern Cross Ripper

Label : Hells Headbangers | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Mini-CD

Wilmar : Hellhammer in 1984 opgeheven? Hoe kom je erbij! Ze hebben daarna nog een mini album opgenomen, maar nooit uitgebracht! En omdat Tom G. Fischer aan de hele wereld verklaard had dat Hellhammer nooit meer bij elkaar zou komen, is het uitgebracht onder de naam Trench Hell!

Dat zou inderdaad de kop kunnen zijn van een artikel over 'Southern Cross Ripper' van Trench Hell, want zanger Kellhammer lijkt als twee druppels water op Tom Warrior (oh sorry, Satanic Slaughter) in zijn Hellhammer dagen. Het is gewoon bijna eng. Muzikaal klinkt Trench Hell wat gevarieerder, je kunt het vergelijken met een sound die je zou krijgen als je Tank (zo rond 'Filth Hounds Of Hades') gaat mengen met Hellhammer/Celtic Frost en een vleugje Motörhead. De drums lijken net als de zang sprekend op alles wat je op 'Apocalyptic Raids' hebt gehoord en de productie is net zo slecht als die van Hellhammer in 1984.

Het moge duidelijk zijn dat Trench Hell niet de originaliteitprijs verdient. Wel vind ik het kunstig dat iemand een artiest zo verdomd goed kan imiteren, dat je er bijna in gaat geloven. Maar om nu te zeggen dat dit Satan's gift aan de metalscene is… Het probleem van Trench Hell is dat ze zo goed kunnen imiteren dat het gewoon geen eigen smoelwerk heeft. Dat maakt van 'Southern Cross Ripper' een mijns inziens overbodige release. De cover van 'The Third Of The Storms', die je op hun MySpace kunt beluisteren, is overigens net zo eng als de overeenkomst tussen Kellhammer en Tom Warrior…

<< vorige volgende >>