Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Danko Jones - B-Sides

Danko Jones - B-Sides

Label : Bad Taste Records | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Michiel B. : Een kleine zes jaar geleden openbaarde het Canadese rockfenomeen Danko Jones zich voor het eerst middels het 3voor12 optreden op Pinkpop aan mij. Ik was op slag verkocht. Ik besprak het album 'We Sweat Blood' en de bijgehorende single, ik had een uiterst amusant interview met de sympathieke en charismatische frontman en ik bezocht hun concerten en ik was behoorlijk onder de indruk. Dat was 2003…

Nu is het inmiddels 2009, zijn we twee albums ('Sleep Is The Enemy' en 'Never Too Loud') verder, is de band net als zes jaar nog steeds continu op tournee, worden de zalen waarin ze spelen steeds groter maar om de een of andere reden is het allemaal langs me heen gegaan. Blij verrast ben ik dan ook als de promo van het maar liefst zevenentwintig nummers tellende verzamelalbum 'B-Sides' op mijn deurmat ploft. Zeventwintig nummers die als zijn overgebleven bij de opnames van de diverse album, verschenen zijn op speciale (vaak Japanse) importversies, op B-kantjes (zoals 'I Like To Ball' en 'Take Me Out On A Stretcher' die ik nog ken als B-kant van de single 'I Want You') of waar de honden gewoon echt geen brood van lustten.

Nu gaat het me te ver om alle nummers onder die laatste categorie te scharen maar het is me wel duidelijk dat dit materiaal doorgaans niet albumwaardig is (op een verknipte versie van 'First Date' na wellicht). Het is leuk voor de die-hard fans om al het spul nu eens bij elkaar te hebben en om die reden is dit initiatief nog wel de moeite waard. Verder krijg ik er sterk de indruk bij dat, net als ik meen te bespeuren in de reviews van de twee laatste albums, dat de rek er een beetje uit aan het gaan is en de inspiratie tot het schrijven van pakkende, beukende rocksongs begint op te drogen bij Danko en de zijnen. En daarnaast is en blijft de leukste en spannendste B-Side wat mij persoonlijk betreft die in het NAC stadion in Breda.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>