Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Tombs - Winter Hours

Tombs - Winter Hours

Label : Relapse | Archiveer onder different metal

Release type: Full-length CD

Jasper : Er zijn tegenwoordig een hoop bands kundig aan het rotzooien met black metal. Enslaved en Nachtmystium flirten met Floyd, Manes en Ulver husselen er hiphop doorheen, DHG en Aborym experimenteren met industrial. Maar er zijn er nog niet veel die een mix van black metal en sludge tot een goed einde brengen. Withered is een voorbeeld, en nu is er ook Tombs, al is het te kort door de bocht om deze band in slechts twee genres te proberen te vangen.

Tombs is de band van Mike Hill. Met zijn vorige bands Anodyne en Versoma liet deze man al horen hoe sludge te vermengen met hardcore en postrock, in Tombs voegt hij hier dus ook nog een black metal vibe aan toe. 'Winter Hours' is een machtige plaat geworden, met stampende drums, gierende gelaagde gitaren, en vocalen variërend van duister en clean, naar woest en rauw. Invloeden zijn zeker terug te vinden, van bands als Neurosis en Swans, maar ook van genres als postrock en shoegaze. Mike Hill en zijn mannen brouwen er een eigenzinnig en origineel potje "different metal” van dat zowel black metal fans als postcore en sludge fanaten zal kunnen bekoren.

Het prettige aan Tombs is dat ze dezelfde invloeden gebruiken als veel scene genoten, zonder te klinken als de zoveelste Neurosis kloon, of te pretentieus zoals veel vooruitstrevende black metal bands. Tombs hakt en beukt oprecht, en toch op een experimentele en vooruitstrevende manier. Er zijn niet veel bands die ze dat op dit niveau nadoen.

<< vorige volgende >>