Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Root - Hell Symphony

Root - Hell Symphony

Label : I Hate | Archiveer onder black metal

Release type: Re-release

Neithan : Zoals je al in de review van 'The Book' hebt kunnen lezen gaat het Zweedse I Hate Records vier albums van Root heruitgeven, en samen met 'The Book' is dit 'Hell Symphony' de eerste ploeg. Root is altijd een band geweest die als zeer eigenzinnig gold en daarom ook grote bekendheid genoot onder musici: één van hun bekendste fans is drummer Fenriz van Darkthrone.

'Hell Symphony' is beduidend anders en eenvoudiger als 'The Book'; niet vreemd, want deze plaat kwam acht jaar eerder uit. Waar 'The Book' vooral zo mee zou kunnen in de huidige episch en pagan metal, is deze plaat er meer eentje voor de death en trash fans, al klinkt deze plaat gedateerder als 'The Book', dat moet er eerlijk bij gezegd worden. Dit ook zeker omdat het genre death/ thrash metal toch al een genre is waarin de old school sterk domineert, en daarom ook minder tijdloos lijkt als de andere rerelease.

In tegenstelling tot de andere heruitgave bestaat de bonus niet uit demo-opnames, maar uit live-opnamen uit 1999, 2000 en 2002. Wel gaat het om twee titels welke ook al op de originele plaat stonden, in dit geval de nummers 'Lucifer' en 'Leviathan': als derde track staat er een live versie op van 'Song For Satan', een nummer wat oorspronkelijk bekend werd als 'Píseň pro Satana'. Verder is mijn oordeel niet veel anders als dat over 'The Book'; goed dat de plaat is heruitgebracht, maar als je hem al hebt biedt deze heruitgave niets nieuws onder de zwarte zon.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>