Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Stormwitch - Dance With The Witches

Stormwitch - Dance With The Witches

Label : Silverdust | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Snoep : Stormwitch… die naam heb ik eerder gehoord… ja verdomd, op een heel oud cassettebandje kom ik Stormwitch weer tegen. Hoe die klinkt zal ik nooit meer weten, want nadat ik hem na al die jaren weer in mijn cassettespeler stopte, brak spontaan de tape af. Maar goed, na 8 jaar afwezigheid probeert Stormwitch de draad weer op te pakken met 'Dance With The Witches'. Of we daar echt blij mee moeten zijn, ik betwijfel het ten zeerste. In de acht jaar afwezigheid heeft de band geen enkele vorm van progressie geboekt. Nu hoeft een band ook niet expliciet nieuwer te klinken als een aantal jaren geleden, maar de songwriting zou toch wel iets moeten hebben meegekregen van al die ervaring.

Deze jaren hoor ik er helaas niet aan af. Het klinkt allemaal zo, hoe zeg je dat een beetje netjes, inspiratieloos. Neem bijvoorbeeld de vierde song 'The Knights Of Light'; 'Follow the Knights of Light' wordt er gezongen, maar dan op een zodanige manier dat het klinkt alsof je op een verplicht familiebezoek moet. Of het zevende nummer 'The House Of Usher', godallejezus wat saai, zit Usher in het bejaardentehuis ofzo? Verder verdenk ik Stormwitch van het nodige griswerk van andere bands, hoewel ik niet helemaal zeker ben van welke bands, maar de riffs klinken allemaal zo verschrikkelijk bekend in de oren.

Ik kan zo nog wel even doorgaan met kankeren, maar er zijn ook goede punten aan de cd. Song nummer twee 'Dance With The Witches' is bijvoorbeeld een echte uitschieter op de cd. De song is energiek en doet me denken aan bands als Helloween. De song was oorspronkelijk geschreven voor een fan en uiteindelijk heeft dit geresulteerd in het nieuwe album. Helaas heeft Stormwitch de lijn van deze song niet doorgetrokken naar de andere songs op het album, alleen de vijfde song 'The Devil's Bride' heeft nog wat van de vrolijkheid meegekregen. Waarschijnlijk zullen de echte Stormwitch fans dit schijfje ondanks het hierbovenstaande toch kunnen waarderen, maar ik denk dat Stormwitch hiermee geen nieuwe fans zal winnen.

<< vorige volgende >>