Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Saxon - Into The Labyrinth

Saxon - Into The Labyrinth

Label : Steamhammer/SPV | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Sjak : Als je de frisheid van het nieuwe Saxon album 'Into The Labyrinth' (hun negentiende studio plaat alweer!) ervaart, kun je je absoluut niet voorstellen dat deze Britse metal veteranen als zo'n dertig jaar het ene na het andere prima traditionele metal album uitbrengen. Voorganger 'The Inner Sanctum' uit begin 2007 was al een voorbode van waar deze band nog steeds toe in staat is en ook 'Into The Labyrinth' is weer een schot in de roos wat mij betreft.

De plaat opent met het fantastische, ietwat epische 'Battalions Of Steel', waarop Peter "Biff” Byford laat horen nog niets van zijn krachtige stem te hebben verloren en waarop beide gitaristen Paul Quinn en Doug Scarratt excelleren. De eerste single 'Live To Rock' (welke al vanaf 17 oktober te downloaden is op de Saxon website) is logischerwijs een stuk commerciëler van aard (wel met spetterend gitaarwerk) en is een gemakkelijk meezingbaar nummer dat het het live erg goed zal gaan doen. Het volgende 'Demon Sweeney Todd' is een stuk sneller en zorgt er voor dat de liefhebbers van Saxon op overdrive snelheid ook op hun wenken bediend worden. Het korte 'The Letter' leidt wat mij betreft het beste nummer van de plaat in en dat is 'Valley Of The Kings', dat gebaseerd is op een 'Princess Of The Night'-achtige riff en gekenmerkt wordt door een majestueus en groots aangezet refrein. In het middengedeelte wordt er dan wat gas teruggenomen en dat vormt de inleiding voor wederom een geweldige gitaarsolo. Echt één van de betere Saxon-nummers! Na dit hoogtepunt volgen nog acht typische Saxon-tracks, waarvan 'Premonition In D Minor' een kort instrumentaaltje is, terwijl afsluiter 'Coming Home' een nieuwe bewerking is van het nummer wat al op 'Killing Ground' te vinden was. Van die acht nummers zijn met name 'Crime Of Passion' met zijn dreigende en zware riffs, het ballad-achtige 'Voice' en het speedy 'Hellcat' een extra vermelding waard.

Saxon is er weer in geslaagd om een plaat af te leveren die over de gehele lengte van ruim vijftig minuten blijft boeien en bewijst met deze 'Into The Labyrinth' eens te meer dat ze als ouwe rotten in de metal scene nog zeker niet afgeschreven dienen te worden! Wederom een erg sterke release van deze sympathieke band....

<< vorige volgende >>