Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Tankard - Thirst

Tankard - Thirst

Label : AFM Records | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Tormentor Erich : Tankard vierde in 2007 hun vijfentwintigste levensjaar, en omdat daar de kruit (en andere) dampen weer van zijn opgetrokken wordt het tijd voor de volgende fase: de nieuwe cd. Die cd is er nu en luistert naar de naam 'Thirst'. "Typisch Tankard” zou je kunnen zeggen bij het horen van deze titel, en de eerste luisterbeurt verraadt dan ook inderdaad dat er weinig is veranderd bij deze vrolijke Frankfurters.

Natuurlijk is het gros van de tracks weer volgens de Tankard formule die we al zo goed kennen: lekkere, catchy en goed gespeelde thrash die niet al te gecompliceerd in elkaar steekt maar toch een stevige indruk achterlaat, en zoals zo vaak ook weer goed geproduceerd op schijf gezet door Andy Classen. Songs zoals 'Deposit Pirates', 'G.A.L.O.W.' en 'Sexy Feet Under' zijn schoolvoorbeelden van Tankard tracks die er bij de liefhebbers in zullen gaan als bij een dorstige vent een koude klets. Tevens zijn het ook songs die wars zijn van innovatie of vernieuwingsdrang waardoor de avontuurlijke thrashers onder ons zullen zeggen dat ze het allemaal al eens gehoord hebben, en ook dat klopt. Tekstueel is het ook weer allemaal des Tankard's: een bezoekje aan de sauna in Finland of een heel verhaal over een scheet, zanger Gerre weet er wel over te vertellen. Tankard is en blijft dus typisch Tankard, ook tijdens hun eerste CD na het jubileum.

Tenminste, dat dacht je….. totdat je wat beter naar een aantal songs en teksten gaat luisteren. Dan kun je namelijk een lichte verandering van toon bespeuren. Zo bevat 'Stay Thirsty!' wat scherpe riffs waardoor het net iets venijniger klinkt dan bij de overige songs, en ook 'Echoes Of Fear' heeft een erg stevig karakter. Maar wat nog het meeste opvalt zijn de kritische teksten over de oliecrisis tijdens 'Octane Warriors' en het zeer serieus te nemen onderwerp van kindermisbruik tijdens 'When Daddy Comes To Play', waarbij het toegevoegde kinderkoortje het geheel nog luguberder maakt. Conclusie: Tankard is en blijft Tankard, enkel deze keer met een kritische noot en dat mag best.

<< vorige volgende >>