Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Impious - The Killer

Impious - The Killer

Label : Karmageddon Media | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Peter B. : Uit Zweden komt IMPIOUS en jawel ze spelen bijbehorende Death/Thrash. Toch is deze band absoluut geen grijze muis. Het derde album van IMPIOUS, "The Killer” is een geweldige plaat geworden, waarmee Hammerheart Records zo nog maar net na de geweldige Internecine cd alwéér sterk voor de dag komt.

IMPIOUS klinkt bruut en toegankelijk tegelijk. Ouderwets getinte thrashstukken worden afgewisseld met meer "Gotenburg” achtige stukken, waarna brute Death/Grind stukken de revue passeren. Het mooie is dat IMPIOUS dit op zo'n manier doet dat het niet te abrupt is. Het is gecontroleerd en doordacht. In de brutere stukken doet IMPIOUS me af en toe denken aan het Nederlandse God Dethroned.

Speltechnisch is IMPIOUS ook zeer zeker indrukwekkend. Ik ken de oude drummer niet, maar de nieuwe, die enkele maanden voor de opnames van "The Killer” pas bij de band is gekomen laat een zeer overtuigende indruk achter. De rest van de band doet er echter niet voor onder en zo is deze cd dan ook een muzikaal zeer begaafd schijfje geworden.

Hoogtepunten op deze lekkere cd zijn voor mij de beukende opener "Burn The Cross”, het thrashy "The Deathsquad” en "Needles Of Sin” wat me op de een of andere manier doet denken aan Testament...

Rest me nog te zeggen dat deze cd een geweldige mix heeft meegekregen (Mega Studio) waardoor mensen die het bovenstaande verhaal wel zien zitten echt niet meer mogen twijfelen en deze CD moeten gaan aanschaffen!

<< vorige volgende >>