Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Treponem Pal - Treponem Pal

Treponem Pal - Treponem Pal

Label : Metal Mind Productions | Archiveer onder different metal

Release type: Re-release

Wilmar : Eerder dit jaar schreef ik een recensie voor het nieuwste Treponem Pal album 'Weird Machine', en deed ik een interview waarin ik erin slaagde Marco Neves behoorlijk pissig te krijgen over zijn accent. En nu Metal Mind dus het debuut album van Treponem Pal opnieuw uitbrengt (waarop Stephen Priestley van Celtic Frost scheen te drummen, maar ik kan er geen enkele referentie van terugvinden op deze re-release), is dit voor mij de 'eerste' kennismaking, maar ik val direct weer over dat accent.

Om nog maar niet te spreken van de uitermate knullige puberale teksten in het meest wanstaltige voortgezet onderwijs-Engels… Ik geef een voorbeeld: 'Here comes yeah jesus christ down on you; I make life and I make death; I'm the prettiest star yeah on the earth; I make hate and I make love; Some sperm is running out; from hands yeah hands and feet [sic]. Of dit dan: 'Taste the hole among the flesh; suck the juice that flows from it; Softmouth vagina calls you louder.' Het spijt mij ontzettend, maar dit soort teksten kan ik eigenlijk alleen maar keihard om lachen.

Muzikaal gezien is het gelukkig een ander verhaal. De Voivod-achtige klanken van dit album liggen mij een stuk beter, en nummers als 'Silicio', 'Too Many Humans' en 'In Out' klinken on-Frans goed. Voor 1989 was dit zeker een vooruitstrevend album. Alleen zo jammer van die verschrikkelijke zang…


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>