Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Scratched Surface - Nine Novembers Fall

Scratched Surface - Nine Novembers Fall

Label : | Archiveer onder different metal

Release type: Full-length CD

Wilmar : Melodic thrashcore. Dan gaan mijn ogen alweer rollen hè? Ik hou niet van muziek waar 'core' in staat. Zelfs die film 'The Core' moest ik zo vreselijk van naar de wc. Anus open, mening eruit, anus dicht. Dus je begrijpt wel dat ik ietwat aarzelend de MP3 speler dirigeerde in de richting van 'Nine Novembers Fall' van het Duitse gezelschap 'Scratched Surface'. Waar een Coerced Into Battle faalde door te weinig afwisseling in hun muziek te steken, slaagt Scratched Surface erin om mij te overtuigen één favoriet 'core'-album te hebben in 2008.

Want eerlijk is eerlijk, nummers als 'Choke Down', 'Not To Breathe' of het aan Korn refererende 'Hold The Lights You Own' luisteren prima weg. Niet alleen omdat de band het allemaal geloofwaardig weet over te brengen, zanger Michael Babic laat zich niet onbetuigd in het schreeuwen, blèren maar ook goed zingen. En dan bedoel ik ook goed. Negen nummers lang lekker vette agressieve metalnummers met een licht experimentele inslag, altijd goed. Tel daarbij op dat het album is gemasterd door Andy Classen (voorheen Holy Moses), en je weet dat het een vet geluid moet zijn.

Rest mij nog te zeggen dat op de nummers 'Hold The Lights You Own' en 'Make Me Clear' een gastoptreden van Michelle Darkness te horen is (waarbij ik toch echt een lekker wijf verwachtte in plaats van een lelijke kerel), en het publiek dat dit album moet kopen is ineens een stukje groter geworden. Voor iedereen die van agressieve metal houdt!

<< vorige volgende >>