Listen live to Radio Arrow Classic Rock
One Man Army And The Undead Quartet - Grim Tales

One Man Army And The Undead Quartet - Grim Tales

Label : Massacre | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Richard G. : Met 'Grim Tales' laat One Man Army Johan Lindstrand (ex-The Crown) samen met zijn Undead Quartet alweer zijn derde full-length in evenzoveel jaren op de (death) metalgemeenschap los. Onder dreiging van ondersneeuwing tussen de grote namen op voormalig thuis Nuclear Blast heeft men een speciale licentiedeal met Massacre Records gesloten om het album de promotionele aandacht te kunnen schenken die het verdient.

Keerzijde van de medaille, echter, is dat een kleiner label ook kleinere financiƫle middelen inhoudt en dat de band het meer moet hebben van zijn eigen intrinsieke kwaliteiten in plaats van de promotionele ruggensteun. En in die intrinsieke kwaliteiten van Lindstrand en de zijnen zit hem nu precies de kneep. Werkelijk geen enkel nummer op 'Grim Tales' weet mij ervan te overtuigen dat One Man Army And The Undead Quartet ook maar iets toe te voegen heeft aan de overvolle melodieuze death/thrash scene. Natuurlijk hapt het materiaal lekker weg, is Lindstrand ervaren genoeg om het materiaal van genoeg variatie in tempo's en riffs te voorzien en uiteraard valt er genoeg te likkebaarden bij een groot deel van het soleerwerk. Slecht is het album nooit, maar opzienbarend is het ook niet.

Waar het In Flames album 'Reroute To Remain' ooit al terecht op wees: je kunt niet met constant hetzelfde doen succes blijven hebben. Dat is enkel weggelegd voor een select gezelschap van grote namen waar OMAATUQ zeker niet bij hoort of ooit zal gaan horen.

<< vorige volgende >>