Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Dictated - Suppressing All Who Refuse

Dictated - Suppressing All Who Refuse

Label : Eigen beheer | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Demo

Tormentor Erich : Ik vind het soms verbazingwekkend om te zien dat ons kleine landje zoveel goede death metal bands weet voort te brengen. De vaderlandse scène geniet in de death metal wereld een hoog aanzien en met nieuw bloed in de vorm van bands zoals dit Dictated hoeven we ons voor de toekomst geen zorgen te maken, dat zit wel goed zo!

De vijf tracks (een dik kwartier aan goed bedoelde herrie) die het Utrechtse Dictated middels deze demo laat horen gaan erin als zoete koek. Het is vooral old school, enigszins mid tempo, erg lomp en behoorlijk hard. Vergis je echter niet in de tempoversnellingen en breaks (luister maar eens naar 'Devouring Illness' en 'The Pleading Nation'), het is meer dan alleen maar lekker doorzagen. Deze vijf composities zitten goed in elkaar, er wordt zeer behoorlijk gemusiceerd en ook de productie is (zeker voor demo begrippen) helemaal in orde.

Dictated is een nog erg jonge band. Zanger Ruud en de gitaristen Sonja en Jessica worden bij gestaan op drums en op bas door de Erubus leden Yelmer en Sven. En daar hebben we dan ook meteen een link: liefhebbers van acts zoals Erubus, Deification en Putrified mogen dit zeker eens proberen. Deze goed verzorgde demo is voor vijf euro te bestellen bij de band, en via www.myspace.com/dictatedmusic kun je alvast een voorproefje nemen.

<< vorige volgende >>