Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Disturbed - Indestructible

Disturbed - Indestructible

Label : Warner | Archiveer onder nu metal

Release type: Full-length CD

Patrick : Onmiskenbaar Disturbed … het typische geluid van de band en de stem van David Draiman zijn zo specifiek dat je na het horen van de eerste klanken direct weet dat het om het Amerikaanse viertal gaat. Nu is herkenbaarheid iets wat elke band en fan zal omarmen want het geeft een kader waarop je kunt terugvallen. Herkenbaarheid wordt alleen gevaarlijk als het ervoor zorgt dat elke verrassing achterwege blijft…

'Indestructible' start prima met tracks als het titelnummer en de eerste single 'Inside The Fire'. Draiman laat wederom horen met gemak met de beste mee te kunnen en gitarist Dan Donegan lijkt iets meer ruimte te krijgen om zijn kunnen te tonen ('Inside The Fire', 'Facade'). Maar na een goede opening loopt het album echter langzaam weg. Er komt een lichte matheid over de nummers en de verassingen, die je op andere albums wel tegenkwam, worden dringend gemist. Veel tracks blijven een beetje hangen in midtempo en de sterke refreinen kunnen de gelatenheid helaas niet helemaal wegnemen. De meeste nummers steken weliswaar iets gecompliceerder en donkerder in elkaar, waarmee de band absoluut een groei laat zien, maar om de één of andere reden wil dit album maar niet met me mee groeien. Zou de band haar eigen geluid hebben ingehaald?

Alle ingrediënten voor een goed album zijn er en het steekt gedegen in elkaar, 'Indestructible' wil zich, ook na vele luisterbeurten, alleen maar niet tot een voortreffelijk geheel ontvouwen. Ik mis een beetje de verrassingen, creativiteit en intensiteit die ik op eerdere albums als 'Ten Thousand Fists' en 'The Sickness' wel tegenkwam. Neemt niet weg dat mensen die voor herkenbaarheid gaan en Disturbed een warm hart toedragen aan 'Indestructible' wederom een prima cd hebben.

<< vorige volgende >>