Listen live to Radio Arrow Classic Rock
No Return - Machinery

No Return - Machinery

Label : Metal Mind Productions | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Re-release

Menno : Het uit Frankrijk afkomstige No Return maakte begin jaren '90 fatsoenlijk furore door energieke thrash/death metal uit te brengen. De band werd ontdekt door Coroner-drummert Marquis Marky, welke tevens hun eerste album produceerde. Toen het hek eenmaal van de dam was tourde No Return verschillende malen door Europa en de States, waar ze zelfs de befaamde Morrisound studios in Florida in doken voor de opnames van hun tweede plaat.

De groep raakte enkele jaren later een beetje in het slop door redenen die vandaag de dag niet echt zijn aan te wijzen. Feit is dat No Return een gewaagde stap zette om uit dit dal te kruipen. Vanaf de vijfde plaat 'Machinery', waar we nu een heruitgave van mogen ontvangen, deden de industriƫle en elektronische invloeden haar intrede. Een gewaagde stap, zeker destijds. Hoewel de samples werkelijk subliem klinken, niet alleen qua geluidskwaliteit maar zeker ook qua compositie en arrangementen zal dit wellicht de strop voor No Return geweest zijn, daar eerder behaalde successen nimmer herhaalt werden. De industriƫle invloeden maken de muziek namelijk een stuk moeilijker te verhapstukken. Zeker in contrast met de wat meer traditionele combi van death en thrash waar de band naam mee maakte.

Leuk dat Metal Mind dit weer op de markt flikkert, maar volgens mij kennen zo weinig mensen deze band nog dat de oplage bewust op de 2000 stuks ligt. Dan is hij namelijk bij voorbaat al zeldzaam. Zeker als de helft naar recensenten gaat, mwuhaha!


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>