Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Bloodbath - The Fathomless Mastery

Bloodbath - The Fathomless Mastery

Label : Peaceville | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Richard G. : De echte brutaliteitsverslaafden die eerder dit jaar de EP 'Unblessing The Purity' al wisten te bemachtigen, die wisten het al: Bloodbath is ondanks de vertrokken Dan Swanö, maar met de teruggekeerde Mikael Akerfeldt weer op oorlogspad en vast van plan om de hedendaagse death metal scene eens een old school poepie te laten ruiken. 'The Fathomless Mastery' is wat dat betreft het ideale martelwerktuig om dit doel te bereiken. Goddomme, wat heb ik die lage grunts en alles verpletterende riffs gemist!

Toegegeven, de ultieme crunch van het debuut ('Resurrection Through Carnage') is er een beetje uit, maar vergeleken met het ietwat tegenvallende 'Nightmares Made Flesh' (met instant klassieker 'Eaten' als positieve uitzondering) is 'The Fathomless Mastery' weer een enorme stap voorwaarts. Van opener 'At The Behest Of Their Death' tot en met 'Wretched Human Mirror' is het weer drie kwartier lang een kwestie van compleet sufgebeukt te worden door een elftal death metal composities waarvoor het predikaat 'bruut' understatement van het millennium is. Luister maar eens naar de auditieve stoomwals 'Mock The Cross' (met vette knipoog naar Morbid Angel) of het zagende 'Iesous'.

Valt er dan absoluut niets af te dingen op 'The Fathomless Mastery'? Jawel, de stokslagen op de snare van 'Axe' klinken mij af en toe net iets te houthakkerig, maar dat zal een kwestie van smaak zijn. En zoals gezegd wordt het abnormaal hoge brutaliteitsniveau van het debuut niet gehaald, laat staan overstegen, maar misschien is dat ook wel iets dat je niet meer moet willen. Voor de rest flikken de Zweden het gewoon weer om schijnbaar moeiteloos een pracht van een old school death metal plaat uit de mouw te schudden die wederom niet gauw verveelt. Verplichte aanschaf!

<< vorige volgende >>