Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Phazm - Cornerstone Of The Macabre

Phazm - Cornerstone Of The Macabre

Label : Osmose | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Richard G. : Het Franse Phazm vergast de luisteraar met ieder plaat weer op een aantal nieuwe sonische verrassingen en dat is op de derde langspeler in zes jaar niet veel anders. Het nieuwe werkje heet 'Cornerstone Of The Macabre' en laat wederom een frisse, nieuwe interpretatie horen van de reeds bekende mix van death metal, rock 'n roll, het occulte en de nodige (vooral in Frankrijk) illegale substanties.

Dingen die we nog niet op het debuut 'Hate At First Seed' of opvolger 'Antebellum Death 'n Roll' hoorden zijn de country en southern rock invloeden (zoek de mondharmonica!). Uit het nummer 'The Worm On The Hook' blijkt dat ook Phazm bekend is met het beukende werk van de landgenoten van Gojira, in 'The Old Smell Of Meat' wordt heftig geflirt met punk rock en in 'The End' is het weer gewoon black metal wat de klok slaat. Ook leuk is de uitvoering van één van Metallica's hardste nummers 'Damage Inc.'. Gek genoeg blijft men bij deze cover dan weer vrij dicht tegen het origineel aan…

In zijn totaliteit is de experimenteerdrift bij Phazm nog immer niet verdwenen, maar tegelijkertijd kunnen we ons afvragen of men deze keer toch niet een beetje te ver is doorgeschoten. Het is altijd fijn wanneer een band nieuwe dingen probeert, maar Phazm lijkt zich deze keer te veel hierin verloren te hebben, wat resulteert in een elftal nummers die ondanks hun individuele 'interessantheid' nooit een eenheid vormen met een coherent geluid. Een lichte smet op een verder (wederom) zeer interessant en (zoals u begrepen zult hebben) gevarieerd album.

<< vorige volgende >>