Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Zero Mentality & The Heartbreak Motel - Virtues And Vices

Zero Mentality & The Heartbreak Motel - Virtues And Vices

Label : Demons Run Amok Entertainment | Archiveer onder punk / hardcore

Release type: Split cd

Thijs : De bands Zero Mentality en The Heartbreak Motel zijn vrienden en hebben besloten om samen een split CD op te nemen. Ieder draagt twee nummers bij aan dit schijfje, één daarvan is geschreven samen met de andere band. Helemaal geen slecht idee wat mij betreft.

De eerste twee nummers zijn die van Zero Mentality. We kennen de band natuurlijk al, maar de stijl is sinds de eerste langspeler toch wat veranderd. Was het eerst metalcore dat de klok sloeg, nu zijn er toch aardig wat rockinvloeden in de sound van de band geslopen. In het tweede nummer schakelt de band tussen Duits en Engels, wat wel een mooi effect heeft. Ditzelfde nummer duurt dan wel weer ruim zes en een halve minuut, wat voor mijn hardcore-oren iets te lang is.

The Heartbreak Motel levert de overige twee nummers en is qua stijl wat meer in het punkrock hoekje te plaatsen. De refreintjes liggen hier net iets lekkerder in het gehoor en de zanger zingt meer. Het tweede nummer spreekt me het meest aan, dat is het nummer wat met Zero Mentality is geschreven, en het is dan ook wat harder. Naast deze vier nummers zijn er ook twee clips en een studioreport aan deze cd toegevoegd, wat het zeker de moeite waard maakt voor fans van deze bands.

<< vorige volgende >>