Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Nowhere - Meaning Of Unspoken Words

Nowhere - Meaning Of Unspoken Words

Label : Akom Productions | Archiveer onder different metal

Release type: Mini-CD

Wilmar : Je kent het misschien wel. Je hebt een drukke dag gehad op het werk, buiten is het drukkend benauwd, een graad of 28, na een bezwete fietstocht van ruim een uur ben je blij dat je kunt neerploffen op de bank, en daar ligt de post van vandaag. De op Marktplaats bestelde exemplaar van 'Macabere Vertellingen' van Lovecraft is binnen, en het exemplaar ziet er, ondanks het feit dat het bijna tweeënveertig jaar oud is, nog puik uit. En dan die extreem dikke envelop eronder. Lords? Horst denkt zeker dat ik niks te doen heb ofzo. Maar liefst zes releases en drie van het label Akom Productions. Hoewel, label? Van de drie releases zijn er twee op cd-r met een hoesje waar 'homework' met hoofdletters van afstraalt. De derde is een compilatie-cd met acts die op het label zullen verschijnen…

Met angst en beven gaat dus de cd van Nowhere in de speler, om er vervolgens achter te komen dat Italië een inhaalslag wil maken tegen de Fransen op het gebied van afwijkende metal. Nou ja, metal? Nowhere kun je eigenlijk het beste omschrijven als een eclectisch muziekgezelschap, want in de openingstrack 'No Sound' hoor je meerdere genres voorbij fietsen: hardcore, drum 'n bass, reggae, ska, en alles naadloos in elkaar overlopend. Voor het eerst hoor ik ook eens een lekkere vette productie uit Pastaland, vooral het drumgeluid doet mij deugd. Alleen de zang van Enrico (die overigens ook de percussie verzorgt) laat hier en daar te wensen over. Maar met uitzondering van het afsluitende 'Indelible' heeft Nowhere met deze mini-cd een verbluffend visitekaartje afgeleverd. De andere drie tracks 'Arbeit Macht Sklaven', 'Lula Hope' en 'Meaning Of Unspoken Words' zijn lekkere springerige tracks met veel wisselingen naar diverse genres die de band vloeiend ten gehore brengt.

Gezien het feit dat Nowhere al sinds 1995 bestaat, wordt het denk ik wel eens tijd voor een volledige langspeler. Ik ben in ieder geval al benieuwd, want dit aperitief smaakt naar meer.

<< vorige volgende >>