Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Lamb Of God - Walk With Me In Hell

Lamb Of God - Walk With Me In Hell

Label : Roadrunner Records | Archiveer onder different metal

Release type: DVD/Video/Blu-ray

Sjak : Het in 2006 door Lamb of God uitgebrachte 'Sacrament' heeft het vijftal uit Richmond bepaald geen windeieren gelegd. Er werden enorm veel albums van verkocht, de band stoof diverse keren de wereld rond om ontiegelijk veel uitverkochte shows en veel grote festivals - o.a. Graspop, Download, Loudpark, Rock Am Ring en Ozzfest - te spelen en het vijftal ontving vorig jaar ook nog eens een Grammy nominatie voor het album. Alle ins en outs van deze wereld tour, waarin o.a. twee keer Japan, Australië, Europa en Amerika werden aangedaan, wordt nu gepresenteerd in een dubbel DVD met de titel 'Walk With Me In Hell'.

Op de eerste DVD staat de documentaire over de Sacrament World Tour. Natuurlijk zijn er volop live beelden, maar er is ook veel aandacht voor wat er zich achter en tussen de schermen afspeelt. De vlucht met een privé jet naar Japan (voor het hoe en waarom kijk je maar naar de DVD), de reünie met de bus waarin Randy en Mark elkaar te lijf gingen (zie: 'Killadelphia' DVD), het gepiel van Willie met een zweep tijdens een middagje ontiegelijk vervelen in Italië en de daarop volgende desastreuze show in Milaan, het witte tijger masker, het rondje crossen over het circuit tijdens Rock Am Ring, het gemis aan de Amerikaanse cultuur tijdens de Europese tour, slap fights tussen een dronken John en Willie … het mag allemaal wellicht wat triviaal lijken, maar het geeft een heel mooi overzicht op het leven zoals het vijftal het onderweg meemaakt. Je krijgt een behoorlijk open blik in het geheel en daarbij is alles op een zeer fraaie wijze gemonteerd. Tot slot kom je nog een zestal live nummers (o.a. 'Blackened The Cursed Sun;', 'Again We Rise' en 'Pathetic') tegen op de eerste DVD.

Op de tweede DVD tref je de 'Making Of Sacrament' aan, wat de bonus DVD was bij de limited edition van 'Sacrament' en eigenlijk het verhaal dat vooraf gaat aan de documentaire op de eerste DVD, en de gehele set van Lamb Of God tijdens het Download Festival waar het vijftal voor iets meer dan 70.000 mensen optreedt en volop geniet. Niet alleen de band lijkt te genieten maar ook het veld gaat behoorlijk uit zijn dak en natuurlijk ontbreken daarbij de nodige circle pits en de wall of death (uiteraard tijdens 'Black Label') niet. Om deze tweede DVD af te ronden staat de clip van 'Redneck' en een 'Making Of Redneck' erop.

Perfect afgemonteerd, veel camerastandpunten, uitstekende en toegankelijke menu's, ruim vierenhalf uur beeldmateriaal … je kunt erlang en kort over praten, maar liefhebbers van Lamb Of God en/of van muziek DVD's überhaupt hebben hier gewoon een verplichte koop aan!

<< vorige volgende >>